Hoe beginnen we ?

Wij werken voor de winkel-optometrie-praktijken in Nederland. Als eerste moet u beseffen dat u werkt voor uw lokale huisartsen. Bij de huisartsen is uw toegevoegde waarde het grootst. Het is goed om als collega zorgverlener een band te onderhouden met uw huisartsen in de omgeving van uw winkel-praktijk.

Communicatie met de huisartsen

Om van huisartsen verwijzingen te kunnen ontvangen en om de uitslagen daarvan door te kunnen geven, heeft u een communicatiemiddel nodig met de huisartsen.
Eenvoudigste is om de uitslagen schriftelijk mee te geven aan uw patiƫnten. Gewoon mailen is in de AVG wet verboden en Wilt u digitaal communiceren, dan adviseren wij zorgmail.nl om 2 redenen;

  1. vrijwel iedere huisarts In Nederland gebruikt zorgmail.
  2. Zorgmail is koppelbaar met uw eigen winkelautomatiseringspakket (oa OS optiek, eyefactory, optifile Ipro of Apollo). U stuurt dan berichten vanuit uw vertrouwde digitale omgeving naar zorgverleners zonder extra invoerwerk.

Een andere mogelijkheid is zorgdomein. Nadeel is dat er veel huisartsen niet te vinden zijn in zorgdomein en je alsnog brieven moet meegeven.

Laat u niets wijsmaken; Digitale systemen zoals Teledia, Ksyos of Optoconnect verzenden zelf niets maar gebruiken uw Zorgmail account. U heeft ze dus niet nodig om aan de slag te kunnen.
Vraag vooral uw huisartsen hoe ze de uitslagen willen ontvangen en naar u verzenden !