Hoe beginnen we ?
Wij werken voor de winkel-optometrie- en orthoptiepraktijken in Nederland. Bij huisartsen is uw toegevoegde waarde het grootst. Het is goed om als collega zorgverlener een band te onderhouden met uw huisartsen in de omgeving van uw winkel-praktijk.
Communicatie met de huisartsen
Om van huisartsen verwijzingen te kunnen ontvangen en om de uitslagen daarvan door te kunnen geven, heeft u een communicatiemiddel nodig met de huisartsen.
Eenvoudigste is om de uitslagen schriftelijk mee te geven aan uw patiënten. Gewoon mailen is in de AVG wet verboden en wilt u digitaal communiceren, dan adviseren wij zorgmail.nl om 2 redenen;
vrijwel iedere huisarts In Nederland gebruikt zorgmail.
Zorgmail is koppelbaar met uw eigen winkelautomatiseringspakket (oa OS optiek, eyefactory, optifile Ipro of Apollo). U stuurt dan berichten vanuit uw vertrouwde digitale omgeving naar zorgverleners zonder extra invoerwerk.
Een andere mogelijkheid is zorgdomein. Nadeel is dat er veel huisartsen niet te vinden zijn in zorgdomein en je alsnog brieven moet meegeven. Ook is er geen koppeling met zorgdomein en uw winkelautomatisering.
Vraag vooral uw huisartsen hoe ze de uitslagen willen ontvangen en naar u verzenden !